Options
Žuvies produktų gamybos kokybės tyrimas
Aglinskaitė, Gabrielė |
Baigiamajame darbe išnagrinėtas žuvies produktų iš surimi žaliavos, gamybos procesas. Taip pat darbe pateikta literatūros šaltinių apžvalga susijusi su kokybę apibrėžiančiais tyrimais. Išskirta literatūra susijusi su nuostolių mažinimu gamyboje, naudojant DMAIC, PDCA, „Poka-Yoke“ kokybės indekso metodus (KIM), aptariamas automatizuotų sistemų diegimas bei maišinio mokymo panaudojimo galimybės. Darbe išanalizuoti gaminio kokybės parametrai bei jų atitikimas nustatytiems reikalavimams. Sudaryta tyrimų metodika susidedanti iš gamybos proceso stebėjimo, duomenų kaupimo, duomenų statistinės analizės. Nustatyta, kad gauti matavimų duomenys paklūsta normaliajam dėsniui. Nustatyta, kad dažniausia pasitaikantis kokybės reikalavimų neatitinkantis rodiklis pakuotės svoris. Atlikta priežasčių analizė taikant Pareto ir Išikavos diagramas. Pritaikius tyrimų metodiką nustatytos svorio neatitikimo techninei specifikacijai priežastys ir pasiūlytos rekomendacijos gamybos proceso tobulinimui ir kokybės parametrų užtikrinimui.
In this thesis is examined the process of fish products from raw surimi material. There's also an overwiev of literature sources related to quality defining research. Selected literature sources are related to loss reduction in production using DMAIC, PDCA, „Poka-Yoke“ quality index methods (KIM), installation of automated systems and the possibilities of using batch training are discussed. The work analyses parameters of product quality and their compliance with the requirements. Research methodology consisting of monitoring process of production, data collection and data analysis has been compiled. The conclusion has been made that received measurement data obeys the normal law. It was also established that the most common discrepancy of quality requirements is packaging weight. Analysis of causes was made using Pareto and Ishikawa diagrams. After application of research methodology reasons of weight discrepancy with the technical specification was determined and recommendations to improve the process of production and to ensure quality parameters were made.