Browsing by Author "Aglinskaitė, Gabrielė"
Results Per Page
Sort Options
- master thesisAglinskaitė, Gabrielė2024-06-06
Baigiamajame darbe išnagrinėtas žuvies produktų iš surimi žaliavos, gamybos procesas. Taip pat darbe pateikta literatūros šaltinių apžvalga susijusi su kokybę apibrėžiančiais tyrimais. Išskirta literatūra susijusi su nuostolių mažinimu gamyboje, naudojant DMAIC, PDCA, „Poka-Yoke“ kokybės indekso metodus (KIM), aptariamas automatizuotų sistemų diegimas bei maišinio mokymo panaudojimo galimybės. Darbe išanalizuoti gaminio kokybės parametrai bei jų atitikimas nustatytiems reikalavimams. Sudaryta tyrimų metodika susidedanti iš gamybos proceso stebėjimo, duomenų kaupimo, duomenų statistinės analizės. Nustatyta, kad gauti matavimų duomenys paklūsta normaliajam dėsniui. Nustatyta, kad dažniausia pasitaikantis kokybės reikalavimų neatitinkantis rodiklis pakuotės svoris. Atlikta priežasčių analizė taikant Pareto ir Išikavos diagramas. Pritaikius tyrimų metodiką nustatytos svorio neatitikimo techninei specifikacijai priežastys ir pasiūlytos rekomendacijos gamybos proceso tobulinimui ir kokybės parametrų užtikrinimui.
5